Logo Hink-Stap-Sprong
Foto
BlokjeNieuws
Lijn

CLIENTENSTOP
25-10-2022


Momenteel is er een cliëntenstop t/m maart 2023 vanwege een te lange wachtlijst. Er kunnen dus ook geen kinderen op de wachtlijst geplaatst worden. Kijk op https://ergotherapie.nl/zoek-een-ergotherapeut/ voor andere kinderergotherapeuten of overleg voor de juiste zorg met uw huisarts.Vacature
04-10-2022Voor meer informatie: lees hier de volledige vacaturetekst.

Interesse? Neem snel contact op met Sanne Berkhout: sanne.berkhout@hink-stap-sprong.com


Stagiaire
24-08-2021


Mijn naam is Sade Adekoya en ik ben 21 jaar. Ik studeer Ergotherapie aan de Hogeschool Rotterdam en zal de komende 5 maanden stagelopen bij de Hink-Stap-Sprong. Ik hoop na mijn diploma te hebben gehaald, een baan te kunnen vinden in de Kinderergotherapie. Ik kijk er dan ook erg naar uit om in het komende half jaar ervaring op te doen in de Kinderergotherapie.


Corona-update
14-12-2020


Uit de persconferentie van vanavond is gebleken dat ergotherapeuten als (para)medische zorgverleners hun werk de komende weken mogen blijven uitoefenen. In de kerstvakantie sluiten wij wel even de deuren. Vanaf 4 januari zijn we weer open. Uw ergotherapeut maakt hierover afspraken met u.


Werkzaamheden
08-10-2020


Vanaf deze week zijn er werkzaamheden op de Burgemeester de Bruinelaan nabij de rotonde met de Stationsweg. Hierdoor is het paramedisch centrum via die zijde niet bereikbaar. Omleidingen staan aangegeven of kijk even op onderstaand kaartje.
Verhuisbericht
31-08-2020


Na bijna 15 jaar verlaat Hink-Stap-Sprong Kinderergotherapie ’t Anker om op 28 september 2020 te verhuizen naar het Paramedisch Centrum Zwijndrecht aan de Burg. de Bruïnelaan 140-4. Dit is een mooie centraal gelegen locatie met voldoende parkeergelegenheid aan de achterzijde. Hiermee kunnen we intensief samenwerken met verschillende zorgverleners die in het centrum gevestigd zijn.

 


Corona update 2
08-05-2020


Hoera we kunnen weer behandelen!

De afgelopen weken is de praktijk gesloten geweest voor behandelingen. In navolging op het adviesdocument ‘Verantwoord opschalen paramedische zorg in de 1e lijn tijdens de coronacrisis’ is ons eigen beleid vormgegeven en kunnen we weer opbouwen.
Zorg vindt bij voorkeur op afstand (videobellen of telefonisch) plaats. Wanneer dit niet mogelijk is en de zorg wordt als noodzakelijk aangemerkt vindt face to face contact plaats. Daarin volgen wij de richtlijn van het RIVM en maken indien noodzakelijk gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen.

Een aantal zaken zijn van belang bij de face to face afspraken:
Graag voorafgaande aan de afspraak telefonisch contact opnemen als uw kind of een van zijn/haar gezinsleden een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen heeft:
Wij kunnen dan samen met u afwegen of en zoja, op welke wijze de afspraak doorgang kan vinden.
Vanaf volgende week zullen we u allen persoonlijk benaderen om de mogelijkheden van behandeling te bespreken. Bij vragen zijn we vanzelfsprekend bereikbaar.


Vertrek Naomi
05-05-2020


Helaas gaat Naomi ons verlaten na een jaar bij Hink-Stap-Sprong gewerkt te hebben en gaat ze een nieuwe uitdaging aan. We gaan haar enthousiasme missen. Het is jammer dat ze iedereen in deze tijd niet persoonlijk gedag heeft kunnen zeggen, daarom doen we dat op deze manier.

Naomi, we wensen je veel succes in de toekomst!
Corona update - geen behandelingen in de praktijk
15-03-2020


Vanavond is het besluit van het kabinet bekendgemaakt om alle scholen tot 6 april te sluiten. Wij nemen ook onze verantwoordelijkheid, en hebben daarom besloten om voorlopig geen behandelingen meer in de praktijk uit te voeren. Uw behandelend therapeut zal persoonlijk contact met u opnemen om de individuele mogelijkheden van behandeling op afstand met u te bespreken.
We hopen op uw begrip en we houden u op de hoogte van verdere ontwikkelingen.


Nieuwe collega
06-02-2019


Hallo, mijn naam is Naomi van Wijk en sinds 6 februari werkzaam bij kinderergotherapiepraktijk Hink-Stap-Sprong. Collega Josefien verlaat de praktijk en ik zal een groot deel van haar werkzaamheden overnemen. In 2013 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut aan de Hogeschool van Rotterdam. Tijdens en na de studie heb ik ervaring opgedaan bij verschillende werkplekken zoals Mytylschool Roosendaal en in de eerstelijn bij Stichting Humanitas. Ik heb erg veel zin om bij Hink-Stap-Sprong aan de slag te gaan en hoop veel kinderen te kunnen helpen/ ondersteunen bij hun ontwikkeling.

Tot ziens in de praktijk!Vacature: kinderergotherapeut - 16 u/w
02-12-2018


Hink-Stap-Sprong Kinderergotherapie in Zwijndrecht

Wij zoeken jou! Een enthousiaste ergotherapeut, die er bewust voor kiest om met kinderen te werken!

Voor meer informatie: lees hier de volledige vacaturetekst.

Interesse? Neem snel contact op met Sanne Berkhout: sanne@hink-stap-sprong.comVrije dagen
18-04-2018


Het zonnetje is weer gaan schijnen en er komen lekker veel vrije dagen aan. Dit betekent ook dat wij niet alle dagen aanwezig zijn. Op onderstaande dagen zijn wij gesloten:

27 april (koningsdag)
10 en 11 mei (hemelvaart)
21 mei (pinksteren)

In de schoolvakanties zijn we vaak minder frequent aanwezig, vraag je therapeut welke dagen ze werkt in die weken.


Hiep Hiep Hoera! Hink-Stap-Sprong Kinderergotherapie bestaat 10 jaar!
24-10-2016


Kom woensdag 2 november tussen 14.00 en 18.00 langs bij 't Anker 5 in Zwijndrecht. Er zijn activiteiten voor jong en oud, miniworkshops, springkussen en nog veel meer.
Maak kennis met onze praktijk, met het vak ergotherapie en ervaar hoe kinderen het ergotherapie beleven. Elk uur zal een miniworkshop van 10 min. gegeven worden:

14.30 Schrijfontwikkeling bij de ergotherapie
15.30 Werken met aandacht
16.30 Introductie DCD
17.30 Autisme en ergotherapie

Iedereen is welkom dus nodig gerust uw collega's, familieleden en vrienden uit om mee te komen. We hopen jullie allemaal te zien op 2 november.


86% zou Hink-stap-Sprong Kinderergotherapie aanbevelen bij vrienden en familie!
19-08-2016


Dit was een van de uitkomsten van het jaarlijkse cliënttevredenheidsonderzoek (CEO-Ergo, Cliëntenervaringsonderzoek Ergotherapie). Wij vinden het belangrijk uw mening over onze geboden zorg te horen. Via de tevredenheid van de cliënt en het cliëntsysteem blijft onze praktijk zich kwalitatief ontwikkelen. De digitale enquêtes werden van juni 2015 tot juni 2016 verstuurd. Dit jaar kregen we een respons van 43%, helaas lager dan we gehoopt hadden.
Erg blij waren we met de uitkomst van de vragen over bejegening zoals respect tonen, aandacht en tijd nemen, ouders en cliënten mee laten denken en beslissen en empathie tonen. Minimaal 90% van de cliënten was het eens of helemaal eens met de stellingen. We nemen veel tijd om vooral SAMEN met de cliënt en het cliëntsysteem een plan op te stellen en doelen te behalen. We vinden dat zij immers de belanghebbenden zijn en de ervaringsdeskundigen. De resultaten uit de enquête laten zien dat we deze visie goed tot uitvoering brengen.
Verbeterpunten zijn er natuurlijk ook. Zo gaan we bijvoorbeeld werken aan meer inzicht voor cliënten in het nazorgtraject dat we bieden. De verbeterpunten die uit de enquête komen worden vanzelfsprekend omgezet in actiepunten en we hopen dat dit terug te zien is in de scores van 2016. Misschien dat onze gemiddelde eindscore dan hoger ligt dan de dikke 8 van dit jaar.

Wanneer u interesse heeft in het volledige rapport, dan kunt u dit bij ons opvragen.Nieuwe collega
27-01-2016


Aangenaam kennis met u te maken!

Mijn naam is Karien Okker-Louws, ik ben 26 jaar en getrouwd met René. Samen hebben we een klushuis gekocht aan de Zuid-Hollandse kust waar we een gezellig thuis van maken.
De komende tijd mag ik Josefien vervangen in praktijk Hink-Stap-Sprong zodat zij kan genieten van haar zwangerschapsverlof. In 2012 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam en sindsdien ben ik werkzaam als ergotherapeut, in de afgelopen jaren heb ik ervaring opgedaan in het behandelen van kinderen op diverse werkplekken zoals Tyltylschool Rotterdam, Rijndam kinderrevalidatie en Mytylschool Roosendaal. De komende tijd ga ik mijn best doen om er een aantal leuke en leerzame maanden van te maken samen met de kinderen en collega's.
Tot ziens in de praktijk!

Met vriendelijke groet,
Karien Okker-Louws


Nieuwjaar
01-01-2016


Hink-Stap-Sprong wenst iedereen een heel voorspoedig nieuwjaar en hopen indien nodig u ook in 2016 van dienst te kunnen zijn met onze hulp en ondersteuning.Wereld Ergotherapie Dag
26-10-2015


Dinsdag 27 oktober is het Wereld Ergotherapie Dag 2015, een dag dat in heel de wereld ergotherapie centraal staat en ergotherapeuten hun vak promoten. Om die reden heeft de stagiaire van Hink-Stap-Sprong Kinderergotherapie puzzels gemaakt voor zowel de jongste kinderen (vind de weg), als een woordzoeker voor de jongere kinderen en een woordzoeker de leerlingen uit de hogere groepen. Klik op de gewenste puzzel en print hem in veelvoud uit zodat je samen met je vriendjes en klasgenoten de puzzel kunt gaan oplossen. Laten jullie nog weten wat je ervan vond? Veel puzzelplezier!

Grote kinderen | Kleintjes | Allerkleinste


Stagiaire
15-09-2015


Mijn naam is Nyckelee Krijnen, ik ben 22 jaar oud en studeer ergotherapie aan de hogeschool in Rotterdam. Tot eind januari loop ik stage bij Hink-Stap-Sprong. Ik heb gekozen voor een stageplaats met kinderen omdat ik graag met kinderen werk. Ik heb hiervoor de opleiding pedagogisch medewerker gedaan. Het leuke aan kinderen vind ik hun spontaniteit, enthousiasme en het (aan)leren van nieuwe vaardigheden.Vakantieperiode
30-07-2014


De zomer van 2014 is weer in volle gang en dat betekent dat de praktijk in augustus beperkt bereikbaar is. De praktijk is geheel gesloten van 7 t/m 19 augustus. Buiten deze periode kun je ons per e-mail bereiken op info@hink-stap-sprong.com of een bericht achterlaten op onze voicemail (078-6121305). Wij proberen binnen enkele dagen op uw bericht te reageren.
Vanaf 25 augustus (week 35) is de praktijk weer 5 dagen per week telefonisch bereikbaar.

Wij wensen iedereen een fijne zomer toe!


Hink-Stap-Sprong Kinderergotherapie scoort een eindcijfer van 8,7
17-01-2014


Het jaarlijkse cliënttevredenheidsonderzoek (CEE, Cliënten Ervaren Ergotherapie) van Hink-Stap-Sprong Kinderergotherapie van 2013 is afgerond! Wij vinden het belangrijk om de kwaliteit van onze zorg hoog te houden. Een manier om dit te meten is via de tevredenheid van de cliënt en het cliëntsysteem. Om die reden ontvangt iedere cliënt aan het einde van het behandeltraject een enquête. Uw mening is zeer belangrijk voor de ontwikkeling van onze zorg en kwaliteitsontwikkeling. Dit jaar kregen we een respons van 44% op de verzonden enquêtes.

De afzonderlijke onderdelen werden dit jaar weliswaar iets lager beoordeeld dan in 2012, toch was het gegeven eindcijfer gemiddeld hoger dan vorig jaar, een 8,7! Een cijfer waar we trots op zijn. Ook was het leuk om te lezen dat iedereen (100%) ons zou willen aanbevelen aan anderen. We kregen hoge scores op de persoonlijke benadering en omgang. Ten opzichte van 2012 zijn de resultaten en uitkomsten van de behandeling verbeterd, iets waar wij natuurlijk erg blij mee zijn aangezien dat betekend dat de meeste doelen die gesteld worden zijn behaald.
Verbeterpunten zijn er natuurlijk ook. Zo gaan we werken aan een beter contact met andere disciplines en leerkrachten en gaan we een plan maken voor een beter nazorgtraject. De verbeterpunten die uit de enquête komen worden vanzelfsprekend omgezet in actiepunten en we hopen dat dit terug te zien is in de scores van 2014.

Wanneer u interesse heeft in het volledige rapport, dan kunt u dit bij ons opvragen.


Kerst
20-12-2013


I.v.m. de feestdagen zijn wij niet bereikbaar van 24 t/m 29 december en op 1 januari.
Wij wensen u alvast prettige kerstdagen en een heel gelukkig en gezond 2014!

Wereld Ergotherapie Dag
14-10-2013


Vanwege Wereld Ergotherapie Dag op 27 oktober, hebben we een leuke kleurplaat gemaakt.
Print de kleurplaat uit, kleur hem mooi in, vul de slogan aan, en lever hem in of stuur hem op naar de praktijk.
Wie weet win je wel een leuke prijs! Alle ingeleverde kleurplaten zullen hier te bewonderen zijn.
Download hier de kleurplaat.
  Hink-Stap-Sprong   |   Burg. de Bruïnelaan 140-4   |   3331 AJ  Zwijndrecht   |   06-20919467   |   info@hink-stap-sprong.com