Logo Hink-Stap-Sprong
Foto
BlokjeWat is ergotherapie?
Lijn
Ergotherapie biedt je de mogelijkheid om op een optimale wijze je dagelijkse activiteiten uit te kunnen voeren in eigen omgeving. Ook kinderen kunnen problemen hebben in hun dagelijkse activiteiten. Ze komen niet mee met de andere kinderen en/of zijn duidelijk "anders" dan hun leeftijdsgenootjes. Handelingen en activiteiten die wij als vanzelfsprekend ervaren (aankleden, schrijven, eten met mes en vork, in de zandbak spelen) zijn voor sommige kinderen een groot probleem. Soms ligt de oorzaak van de problemen bij een ongeluk, ziekte, ontwikkelingsachterstand, handicap of van een aangeboren of op latere leeftijd verworven aandoening of hersenbeschadiging. Echter is er niet altijd een duidelijke oorzaak aan te wijzen.

Een kinderergotherapeut analyseert waarom uw kind moeite heeft met bepaalde handelingen. Een ergotherapeut is erop gericht om uw kind te helpen bij de ontwikkeling en het zo zelfstandig mogelijk thuis, op school en tussen leeftijdsgenootjes te laten functioneren. De problemen in de zelfredzaamheid, het spel of bij schoolse activiteiten worden door middel van praktische vaardigheden verminderd of opgelost. De mogelijkheden zijn daarbij belangrijker dan de problemen.. Tevens krijgen ouders, verzorgers en leerkrachten adviezen om de situatie thuis en op school te verbeteren.
  Hink-Stap-Sprong   |   Burg. de Bru├»nelaan 140-4   |   3331 AJ  Zwijndrecht   |   06-20919467   |   info@hink-stap-sprong.com